Ар'єв: Федеральний суд у Вашингтоні не відхиляв позов Луценка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ар'єв: Федеральний суд у Вашингтоні не відхиляв позов Луценка

Казна та Політика
371
Сьогодні, 24 лютого, народний депутат Володимир Ар'єв спростував інформацію, що з'явилася вранці, про те, що Федеральний суд американського округу Колумбія відхилив позов екс-глави МВС України Юрія Луценка до генпрокурора України Віктора Пшонки та кількох його підлеглих.
"За нашими даними, Федеральний суд у Вашингтоні не відхиляв позов Луценка", - повідомив Ар'єв на своїй сторінці в Facebook.
За його словами, остаточна офіційна інформація повинна з’явитися до вечора від американського адвоката, тому що в США зараз ніч.
"Першоджерело, на яке всі інші агентства посилаються, не містить новини про відхилення позову", - підкреслив Ар'єв.
Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що суд відхилив позов у зв'язку з тим, що позивач не виконав його розпорядження без пояснення причин.
Раніше, Луценко звинувачував чиновників Генпрокуратури в порушенні його права на недоторканність особи шляхом незаконного арешту і необґрунтовано довгого утримання під вартою.
Крім того, екс-глава МВС заявив, що в ув’язненні він піддавався нелюдському і такому, що принижує його гідність, ставленню.
Крім Пшонки відповідачами за позовом виступали його перший заступник Ренат Кузьмін, а також співробітники генпрокуратури Сергій Войченко та Антон Зінченко.
Луценко перебуває під арештом з 26 грудня 2010 року. З кінця грудня 2010 року він утримується в Лук'янівському СІЗО.
З кінця травня 2011 року суд розглядає справу Луценка. 27 лютого Печерський суд почне оголошувати вирок у справі Луценка.
Йому інкримінується незаконне виділення квартири та призначення пенсії Приступлюку, надання дозволу на незаконне проведення стеження за водієм колишнього глави СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка, а також надання дозволу на святкування Дня міліції в 2008-2009 роках у палаці Україна під час дії заборони на виділення коштів на святкові заходи.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас