РФ може скоректувати позицію щодо питання про збільшення капіталу МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ може скоректувати позицію щодо питання про збільшення капіталу МВФ

Казна та Політика
167
Росія готова в разі необхідності скоригувати свою позицію з питання збільшення капіталу Міжнародного валютного фонду (МВФ), заявив РИА Новости в п'ятницю міністр фінансів РФ Антон Силуанов.
"Ми будемо консультуватися з нашими колегами, обговорювати їх позиції, мова йде про 600 мільярдів доларів, і в разі потреби будемо коригувати нашу позицію, виходячи з позицій інших країн", - сказав він.
За його словами, все залежатиме від консолідованої думки, що може бути вироблена з питання про наповнення ресурсами фонду.
Раніше міністр фінансів РФ говорив, що Росія готова виділити 10 млрд доларів для збільшення капіталізації МВФ. В цілому мова йде про збільшення фінансових ресурсів МВФ до 1 трлн доларів. За словами Силуанова, більшу частину коштів готові надати європейські країни, Китай і Японія.
Сума 10 млрд доларів, яку готова виділити Росія, буде надана Центральним банком РФ. "Це будуть гроші Банку Росії, це не бюджетні гроші. Банк Росії за рахунок своїх міжнародних резервів буде в цьому брати участь", - сказав Силуанов.
У грудні минулого року було прийнято рішення, що країни єврозони виділять 150 млрд євро додаткових коштів МВФ у формі двосторонніх кредитів. Ще п'ять європейських країн - Чехія, Данія, Польща, Швеція і Норвегія - також вирішили взяти участь у збільшенні ресурсів фонду. Британія обіцяла визначитися з внеском на початку 2012 року. При цьому на саміті ЄС, що пройшов 8-9 грудня, європолітики домовилися про надання МВФ 200 млрд євро додаткових фінансових ресурсів для боротьби з кризою суверенних боргів в єврозоні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас