Євросоюз передбачив собі повторну рецесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз передбачив собі повторну рецесію

Казна та Політика
393
Єврокомісія очікує рецесії в єврозоні в 2012 році, причому негативне зростання буде спостерігатися за підсумками всього року. Про це повідомляється в прес-релізі вищого виконавчого органу ЄС. Цяа рецесія стане вже другою для валютного союзу за останні три роки. За повідомленням аналітиків Єврокомісії, відновлення економіки регіону після кризи призупинилося наприкінці 2011 року. Вочевидь, негативні тенденції продовжаться і в першому півріччі 2012 року.
Раніше Євросоюз прогнозував зростання економіки єврозони в 2012 році на рівні 0,5 відсотка. Таким чином, прогноз було знижено відразу на 0,8 відсотків пункту. Повернення до росту відбудеться тільки в третьому кварталі, причому, як заявив комісар з економіки Оллі Рен, це буде залежати "від політичних рішень".
Багато європейських економік уже опинилися в рецесії (спад протягом двох кварталів поспіль) у жовтні-грудні 2011 року. Зокрема, негативне зростання було зафіксовано в Італії, Нідерландах, Чехії, Греції та інших країнах.
Багато в чому економічні труднощі європейських держав викликані режимом економії, введеному для боротьби з європейською борговою кризою. Найбільш гостра ситуація складається в Греції, яка стоїть на межі дефолту. Очікується, що ВВП цієї країни в 2012 році знизиться в четверте постіль, причому падіння перевищить 4,4 відсотка.
У свою чергу, економіка Італії скоротиться на 1 відсоток. Зростання ВВП буде відзначено у двох найбільших економіках Європи - Франції та Німеччини, але й там воно не перевищить 0,4-0,6 відсотка. В 2011 році зростання економіки єврозони не перевищило показника в 1 відсоток.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас