Мінфін пропонує виділяти під валютні ОВДП гривневе фінансування банкам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін пропонує виділяти під валютні ОВДП гривневе фінансування банкам

Фондовий ринок
312
Міністерство фінансів пропонує виділяти під валютні ОВДП гривневе фінансування банкам. Про це під час засідання комітету Верховної Ради України (ВР) з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики заявив міністр фінансів України Валерій Хорошковський, передає кореспондент РБК-Україна.
"Вважаю, що це інструмент (валютні ОВДП), звичайно, має негативний момент, пов'язаний з тим, що додаємо ми до подальшої доларизації економіки чи віднімаємо. На перший погляд, здається, що додаємо, але ми зараз розробляємо механізм спільно з Національним банком, коли ці папери можна буде відразу конвертувати в гривню. Тобто буде валютна облігація, під яку Національний банк буде видавати комерційному банку безспірне фінансування і банки, які, фактично, будуть керувати цим масивом ОВДП, при стабільному курсі, отримуватимуть додатковий інтерес", - повідомив Хорошковський.
Також, за його словами, позитивом цього інструменту стане зниження відсоткових ставок та збір зайвої ліквідності з валютного ринку.
Нагадаємо, в грудні 2011 р. Президент України Віктор Янукович підписав закон №4093-VI про внесення змін до статті 10 закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" (щодо емісії облігацій внутрішніх державних позик).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас