Екс-президент Єгипту відмовився від останнього слова в суді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-президент Єгипту відмовився від останнього слова в суді

141
Колишній президент Єгипту Хосні Мубарак відмовився давати коментарі під час заключного судового засідання у його справі.
Перед початком засідання суддя запропонував колишньому главі країни висловити наявні зауваження, заперечення або коментарі. Проте Мубарак відповів: "Ні, пане суддя, досить і того, що сказав мій адвокат".
У свою чергу виступ колишнього міністра внутрішніх справ в уряді Мубарака Хабіба аль-Адлі зайняв півтори години. "Я підтверджую перед вами, пане суддя, що в країні (під час акцій протесту проти Мубарака - Ред.) діяли іноземні диверсанти, які осквернили чисту землю Єгипту і які користувалися підтримкою кримінальних елементів усередині країни. Їх мета полягала в тому, щоб підірвати позиції Єгипту на міжнародній арені і в регіоні, а також спробувати дестабілізувати політичну та економічну ситуацію в країні", - заявив аль-Адлі.
Як повідомлялося, пізніше сьогодні завершиться заключне судове засідання у справі Мубарака і низки інших високопоставлених чиновників. Як очікується, суддя оголосить дату оголошення обвинувального вердикту.
Відсторонений від президентської посади в результаті січневої революції 2011 р. Мубарак звинувачується в перевищенні владних повноважень і корупції в період перебування при владі, а також у тому, що він віддав наказ поліції стріляти по демонстрантах, внаслідок чого загинули 800 осіб.
Судовий процес у справі екс-президента, його синів Гамаля і Алаа, глави МВС при уряді Мубарака аль-Адлі і шести високопоставлених офіцерів поліції почався в серпні минулого року.
У випадку, якщо 83-річний екс-президент Єгипту буде визнаний винним, йому може загрожувати страта.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас