Румунія відкрила родовище газу на відторгнутій у України території — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Румунія відкрила родовище газу на відторгнутій у України території

Енергетика
5338
Розробка родовища ведеться на частині чорноморського шельфу, відторгнутій у України при міжнародному арбітражі.
Компанії ExxonMobil і OMV Petrom оголосили в середу, 22 лютого, про відкриття родовища газу об'ємом від 42 до 84 млрд кубометрів у румунській частині чорноморського континентального шельфу. Румунське агентство "Медіафакс" зазначає, що це дозволить більш ніж на три роки забезпечити внутрішні потреби Румунії.
Родовище відкрито на глибині близько 3 тис. метрів під час буріння свердловини Доміно-1, яка знаходиться в 170 км від румунського берега. Розробка родовища ведеться на території, відторгнутій у України при міжнародному арбітражі по лінії державного кордону на південь-схід від острова Зміїний.
Напередодні президент Румунії Траян Бесеску закликав керівництво ExxonMobil і Petrom прискорити розвідку газу на шельфі Чорного моря, щоб знизити залежність від поставок "Газпрому".
"Ми намагаємося пережити дуже холодну зиму за рахунок газу з Росії, але сподіваюся, що ми надалі знайдемо інше рішення", - сказав Бесеску. За даними міністерства економіки, через сильні морози споживання газу в Румунії, яка імпортує з РФ п'яту частину від загального обсягу "блакитного палива", що постачається, зросло на 20% і склало 70 млн кубометрів на день.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас