Названі найпопулярніші в Україні імена в 2011 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названі найпопулярніші в Україні імена в 2011 році

153
У 2011 році серед імен, якими українці називали своїх дітей, були Амфілохій, Леонардо да Вінчі, Мадонна і Весна. Про це під час прес-конференції повідомила начальник відділу правової допомоги Департаменту у справах цивільного стану громадян Укрдержреєстру Олена Завгородня.
Вона зазначила, що в 2011 році, як і в попередні декілька років, найпоширенішими іменами для хлопчиків були Денис, Дмитро, Максим, Артем, Богдан, Назар, Данило і Роман. Також популярними вже декілька років є жіночі імена Анастасія, Дар'я (Дарина), Аліна, Ангеліна, Софія, Христина і Марія.
Завгородня відзначила деякі рідковживані імена, якими в 2011 році українці називали дітей: Яромир, Радомир, Злат, Платон, Нестор, Климентій, Серафим, Аристарх, Спартак, Христофор, Майкл, Леонардо да Вінчі, Алітрохан, Принц та інші.
Серед рідко вживаних жіночих імен в 2011 році були зареєстровані Глафіра, Соломія, Асія, Жасмин, Алсу, Мадонна, Ауріка, Тіна, Каміла, Смарагда, Йордана, Роза, Принцеса, Золушка, Береза, Радість, Шехерезада, Грація, Росіяна, Квітка і Калина.
Завгородня також зазначила, що єдиним обмеженням при реєстрації є тільки вимога давати дитині не більше двох імен. Все інше залежить тільки від бажання батьків. При цьому якщо вони не можуть прийти до згоди у виборі імені, в цю справу втручаються органи опіки, які оберуть для дитини кращий варіант імені.
Нагадаємо, найпопулярнішими іменами в Україні в 2010 році були Олександр, Анастасія та Софія.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас