Прем'єр АРК пропонує передати кримські землі Міноборони та Мінагропроду інвесторам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр АРК пропонує передати кримські землі Міноборони та Мінагропроду інвесторам

Казна та Політика
156
Кримський прем'єр Анатолій Могильов ініціює передачу у відання автономії земель радгоспів Міністерства оборони та Міністерства аграрної політики і продовольства України, що розташовані на території півострова і ефективно не використовуються, для передачі інвесторам з метою налагодження сільгоспвиробництва.
"Тривалий час ці досить великі ділянки землі перебувають у стані або банкрутства, або напівбанкрутства, санації, тому практично десятки тисяч гектарів землі ефективно не використовуються. У зв'язку з цим я поставив питання, є доручення президента щодо цієї теми про те, щоб ці радгоспи були передані у відання Криму, щоб ми могли їх запропонувати інвестору як великі вільні ділянки землі для створення або ферм, або сільгосппідприємств, або якихось переробних центрів", - сказав А.Могильов журналістам у Сімферополі в середу.
Він нагадав, що в Криму в даний час недостатньо центрів, які могли б переробляти зерно, м'ясо чи іншу сільгосппродукцію. Як вважає А.Могильов, "це взагалі неправильно, що в Криму яблука коштують дорожче, ніж в Україні, наприклад". "Нам треба це все розвивати, а для цього потрібні вільні землі", - додав він.
Кримський прем'єр нагадав, що більша частина сільгоспземель в Криму розпайована, і тільки землі військових радгоспів, а також радгоспів Мінагропроду України, що знаходяться в Криму, перебувають у держвласності і не розпайовані.
"Там має бути створено якесь виробництво, яке дає продукцію, робочі місця людям з нормальною зарплатою і дає податки в бюджет Криму", - підкреслив прем'єр.
Саме тому, за його словами, влада автономії виступає з такою ініціативою, щоб землі даних радгоспів були передані в ефективне управління. "Якщо вони нам передають ці землі, ми знайдемо ефективного менеджера, який організовує там виробництво", - сказав А.Могильов. При цьому він підкреслив, що влада виступає за те, щоб дана схема передачі земель була прозорою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас