Кабмін має намір збільшити статутний капітал "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін має намір збільшити статутний капітал "Нафтогазу"

Енергетика
269
Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко вніс на розгляд сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів проект постанови про збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз", передає кореспондент РБК-Україна.
Вчора прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомляв, що уряд України протягом десяти днів розробить рішення щодо збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України".
Нагадаємо, 9 лютого ц.р. Верховна Рада України (ВР) схвалила в другому читанні закон №7509 від 1 лютого 2011 р., ініційований Кабінетом міністрів України, про внесення змін до статті 23 Закону України "Про акціонерні товариства" (щодо випуску акцій). Законом передбачено надання права Кабінету міністрів України здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики в сумі 7,4 млрд грн з подальшим придбанням у власність в обмін на ці облігації акцій додаткової емісії НАК "Нафтогаз України".
Раніше Головне науково-експертне управління апарату ВР дійшло до висновку, що положення деяких статей держбюджету на 2012 р. про надання уряду права здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики в сумі 12 млрд грн з подальшим придбанням у державну власність в обмін на ці облігації акцій додаткової емісії НАК "Нафтогаз України" і для ще кількох підприємств не узгоджуються з ч. 1 ст. 23 Закону "Про акціонерні товариства".
Відзначимо, за даними НБУ в 2011 р. для збільшення формування статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" випущено ОВДП на 12,5 млрд грн (у грудні випуск ОВДП на такі цілі не здійснювався). Станом на початок листопада 2011 р. статутний фонд "Нафтогазу" дорівнював 5,752 млрд дол. На початок 2011 р. цей показник становив 3,757 млрд дол. У 2010 р. статутний капітал компанії зріс на 725 млн дол..
НАК "Нафтогаз України" є вертикально інтегрованою нафтогазовою компанією, яка здійснює повний цикл операцій з розвідки та розробки родовищ, експлуатаційного та розвідувального буріння, транспортування та зберігання нафти і газу, постачання природного і скрапленого газу споживачам. Понад 90% нафти і газу в Україні видобувається підприємствами НАК. "Нафтогаз" здійснює переробку газу, нафти та конденсату на п'яти газопереробних заводах, виробляючи на них скраплений газ, моторні палива та інші типи нафтопродуктів. Компанія також має власну мережу автозаправних станцій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас