США чекають атаки Anonymous на енергосистеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США чекають атаки Anonymous на енергосистеми

192
Влада США висловлює побоювання з приводу того, що хакерський рух Anonymous зможе влаштувати аварії в енергосистемах країни, пише Лента.ру.
Як стало відомо журналістам, про подібні побоювання говорив глава Агентства національної безпеки США генерал Кіт Александер. На його думку, подібні можливості хакери матимуть через рік-два. За словами Александера, такі атаки будуть носити лише обмежений характер.
Досі хакери з руху Anonymous не говорили про бажання влаштувати аварії в енергосистемах. Але деякі американські чиновники підозрюють їх у такому намірі, вказуючи, зокрема, на обіцянку хакерів відключити весь інтернет 31 березня.
Представники енергосистем стверджують, що постійно стикаються з хакерськими атаками і витрачають значні зусилля для їх відбиття. Разом з тим, вони відзначають, що дублюючі системи у випадку аварії дозволять швидко відновити електропостачання.
Співробітники американських розвідувальних органів також підкреслюють, що країни, які швидше від інших можуть розробити технологію виведення з ладу чужих енергосистем шляхом хакерських атак, мало в цьому зацікавлені. Серед подібних держав називаються Китай і Росія. Ті країни, у яких є мотиви для таких атак, зокрема, Іран і Північна Корея, не мають можливості швидко розробити необхідну технологію.
19 лютого хакери з Anonymous пообіцяли організовувати кібер-атаки на урядові сайти кожної п'ятниці. 10 лютого хакери оголосили про те, що їм вдалося блокувати роботу сайту ЦРУ. Він дійсно якийсь час не відкривався. 3 лютого хакери зламали сайт міністерства юстиції Греції. Anonymous відомі також атаками на сайти комерційних структур, у тому числі Visa, MasterCard та PayPal.
Нагадаємо, нещодавно Anonymous погрожували нацькувати на сайти української влади всіх хакерів у світі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас