Найбільш збиткові марки авто по КАСКО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільш збиткові марки авто по КАСКО

732
Які марки автомобілів найбільш збиткові для страховиків, з'ясувало "Дело".
В цілому по ринку спостерігається тенденція, що найбільш збиткові автомобілі - з самого низького цінового сегмента. "PZU-страхування", ТАС і "Оранта" серед таких назвали марки Daewoo і Chevrolet. Основна причина збитковості - популярність автомобілів цих виробників і велика кількість страхових випадків.
При цьому у компанії "УНІКА" абсолютно протилежні дані. Daewoo і Chevrolet знаходяться в категорії найменш збиткових. Правда, серед найменш прибуткових все той же низький ціновий сегмент - автомобілі китайського виробництва. Причинами цього називають низьку якість зкладання, якість металу і зварних з'єднань.
"В результаті не дуже серйозної аварії багато "китайців" отримують значні пошкодження аж до конструктивної загибелі. При цьому вартість ремонтних робіт і запасних частин на сьогодні для китайських транспортних засобів незначно нижча, ніж на аналогічні транспортні засоби німецького або японського виробництва", - говорить Олександр Кирилюк, начальник департаменту страхування на транспорті СК "УНІКА".
Страховики відзначають, що японські спортивні автомобілі Mitsubishi і Subaru також входять до числа найбільш збиткових. Причина цього - агресивний стиль водіння їхніх власників.
Замикають п'ятірку "лідерів" по збитковості популярні автомобілі середнього цінового сегменту - Toyota і Volkswagen. "Виробники цих марок проповідують ту ж політику у вартості ремонту, що і BMW, Audi, Lexus, Mersedes", - говорить Олександр Мельничук, менеджер зі зв'язків з громадськістю та комунікацій СГ "PZU Україна".
Найнижчу збитковість показали автомобілі преміум-класу вартістю вище 100 тис. євро (BMW, Mercedes, Jaguar). За словами представників компаній, основною причиною низької збитковості є більш акуратне ставлення інших учасників руху до дорогого автомобіля.
Другою причиною вони називають те, що власники автомобілів преміум-класу найчастіше користуються послугами професійних водіїв, що знижує ймовірність потрапляння в ДТП.
Саме некомпетентність водія і стає основною причиною аварій. Всі компанії, що брали участь в опитуванні, назвали порушення правил дорожнього руху власником автомобіля основною причиною настання страхового випадку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас