Путін не відкидає прискорення інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін не відкидає прискорення інфляції

Казна та Політика
175
Прем'єр-міністр Володимир Путін не відкидає прискорення темпів зростання цін на споживчі товари в цьому році в порівнянні з рекордно низьким показником 2011 року, коли показник був на рівні 6,1%. Як зазначав Росстат, даний показник є найменшим з 1991 року.
"Я не впевнений, що нам вдасться утримати інфляцію на такому ж рівні на наступний рік, хоча ми плануємо 6%. Через низку об'єктивних обставин вона може трохи навіть підрости, але ми, звичайно, будемо її намагатися тримати на низькому рівні", - заявив глава уряду на зустрічі зі співробітниками МВС у Барнаулі, повідомляє РИА "Новости".
Раніше Мінекономрозвитку прогнозувало рівень інфляції за підсумками 2012 року в межах 5-5,5%, а також відзначало відсутність ризику її подвоєння в середині року. На думку голови правління банку ВТБ 24 Михайла Задорнова, інфляція в цьому році не перевищить 7%, при цьому вона може прискоритися в другій половині року.
У аналітиків Центробанку інша думка. Вони вважають, що зберегти показник інфляції в 6% в 2012 році буде складніше, ніж вийти в минулому році на рівень 6,1%. Перший заступник голови ЦБ Олексій Улюкаєв назвав інфляцію 2011 року в розмірі 4,1% шоковою ситуацією, зумовленою ефектом бази та продовольчих цін. "Якщо ми подивимося на базову інфляцію, то ми побачимо, що в останні місяці минулого року вона почала знижуватися", - зазначив Улюкаєв. За його словами, цього року влада повинна зберегти цю тенденцію і не дати їй "розвернутися".
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас