Італія спростить видачу посвідки на проживання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія спростить видачу посвідки на проживання

1071
Європа змінює міграційне законодавство. Втім, кожна країна йде в цьому питанні своїм шляхом. Так, наприклад, Франція і Швейцарія ускладнюють правила видачі громадянства, Італія заявляє про спрощення процедури отримання посвідки на проживання, а Чехія вводить можливість подвійного громадянства.
Про спрощення видачі ПНП заявила міністр внутрішніх справ Італії Аннамарія Канчелльєрі, відомство якої готує відповідні зміни в документи. Глава МВС назвала майбутні спрощення в правилах видачі ПНП "справжньою революцією". "Ми плануємо повну реорганізацію та спрощення, що позначиться, у тому числі, і на економічному аспекті", - сказала вона, маючи на увазі новий податок, який набрав чинності в Італії при отриманні ПНП з 1 лютого.
Як повідомляє ANSA, міністр пояснила, що ПНП іноземцям буде обходитися дешевше. Зараз оформлення коштує 80-200 євро залежно від типу ПНП, плюс ще 70 євро додаткових витрат. Аннамарія Канчелльєрі обіцяє ввести пільги для іноземців з низьким доходом або з багатодітних сімей. При цьому, процедури оформлення ПНП "можна спростити як для іммігрантів, так і для відповідальних за це чиновників" вважають в МВС. Також міністр пропонує прискорити темпи видачі посвідки на проживання. До речі, згідно з офіційною статистикою, за 2006-2010 роки кількість поданих заявок на отримання посвідки на проживання в Італії збільшилася на 130%.
"Особисто я поки не побачив, що саме спрощується і як сильно скасовується податок, поки це лише міркування на цю тему, а від міркувань до законопроекту, зазвичай, проходить маса часу. І чи буде це насправді "простіше" - покаже тільки час", - пояснив директор московського офісу консалтингової компанії Tax Consulting UK Едуард Савуляк.
Вона нагадав, що минулого року, наприклад, "спростила" правила видачі ПМЖ Великобританія - при інвестиціях від 10 млн фунтів можна отримати ПМЖ за 2 роки. "Начебто і закон відповідний є, от тільки закон цей йде в протиріччя з ключовим британським імміграційним законом, за яким для ПМЖ потрібне обов'язкове проживання в Британії протягом п'яти років. В результаті, якщо ніяких змін не буде (а їх вже рік немає), то в 2013 році багато "інвесторів" можуть дуже засмутитися..." - попередив Савуляк.
Експерт не радить чекати від Європи поширення італійського досвіду у спрощенні міграційних законів. Скоріше, навпаки - через зростаюче невдоволення місцевим населенням людям, які "понаїхали", влада буде лише "закручувати гайки".
Так, наприклад, влітку посилює правила отримання громадянства Франція - вводиться новий тест на знання історії і культури країни.
Аналогічним шляхом іде і влада швейцарських кантонів. У Цюріху, наприклад, запропонували внести поправки до закону про громадянство, за якими можливість подавати заяву на натуралізацію в Цюріху зможуть лише іноземці з дозволом на проживання типу C. Референдум з питань громадянства в Цюріху пройде 11 березня.
А в Берні влада має намір посилити контроль над тим, наскільки добре іноземці, які претендують на отримання посвідки на проживання, знають національні мови країни.
Зате влада Албанії планує надавати громадянство інвесторам, які вклали в економіку країни всього 100 000 євро.
Хороші новини проходять і з Чехії - там влада розглядає зміни до закону про громадянство, які дозволять іноземцям, які отримують чеський паспорт, не відмовлятися від попереднього громадянства.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас