Український інтернет-простір хочуть монополізувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український інтернет-простір хочуть монополізувати

517
29 лютого відбудеться 13-й з'їзд Інтернет Асоціації України. До порядку денного під №14 включено питання: "Про реорганізацію ДП "УкрМОТ". Мова піде про зміну форми власності UA-IX зі 100% "дочки" ІнАУ на акціонерне товариство. На думку видання internetua.com, UA-IX, ключовий компонент українського сегмента мережі internet - "провайдера провайдерів", хочуть свого роду приватизувати.
UA-IX налічує понад 100 підключених українських провайдерів. Спочатку, мета створення UA-IX - забезпечення максимальної інтеграції мереж українських провайдерів, що дало можливість учасникам значно скоротити витрати. Створення UA-IX як дочірнього підприємства ІнАУ (в 2000-му) дозволило створити існуючий ринок - з безліччю локальних і великих гравців, з їх конкуренцією і нинішніми доступними тарифами. Тепер же, як пише internetua.com, UA-IX може перетворитися на приватний бізнес.
Якщо зараз завдання UA-IX забезпечити рівність всіх учасників, то в форматі бізнесу, в залежності від кількості та розміру підключених портів конкретного провайдера, з'являться знижки у найбільших гравців (і наближених до нових господарів), а для локальних гравців вартість трафікообміну може стати порівнянною з зовнішніми каналами. Таким чином, малі провайдери будуть потроху витіснятися з ринку.
29 лютого 2012 р. - 13-й з'їзд ІнАУ, на якому делегати дадуть відповідь, чи готові вони передати UA-IX в приватне володіння і відкрити акціонерне товариство. Офіційною причиною появи акцій вказується покриття витрат на дороге обладнання.
Асоціація існує вже 11 років, і краще будь-якої іншої організації повинна розуміти, що монополізація простору UA-IX буде більш корисна не користувачам, а новим "власникам". Мінімум затрат, максимум прибутку плюс повний контроль. Мета перетворити UA-IX в акціонерне товариство "на благо українського інтернету" перетворюється в не більш ніж нову схему великого заробітку для певних гравців.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас