Вчені пропонують прийняти білль про права дельфінів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені пропонують прийняти білль про права дельфінів

50
Група вчених, філософів і захисників прав тварин розробила декларацію прав дельфінів, яка в разі її зведення в ранг закону захистить їх від утримання в зоопарках і нападу рибалок.
Вони такі розумні, що з ними треба поводитися як з " особистостями, які не належать до людського роду", вважають вчені. З доповіді, зачитаної на Ванкуверській конференції, проведеної Американською асоціацією розвитку науки, стало відомо, що дельфіни мають самосвідомість (вони можуть впізнавати себе в дзеркалі), журяться за загиблими дитинчатами, годують хворих родичів і допомагають рибалкам, якщо їх за це годують, йдеться в статті The Daily Mail.
Автори білля про права відомі як Гельсінкська група, що включає в себе членів британського Товариства захисту китів і дельфінів. У біллі вказано, що кожен представник китоподібних - кити, дельфіни та білухи - має право на життя і ніхто не має права бути власником цих створінь або робити щось, що порушує їхні права, свободи чи встановлені правила, пише автор статті, витяг з якої публікує сайт InoPressa.ru.
Кити, на думку авторів доповіді, теж повинні одержати більш високий статус, ніж інші тварини. В цьому випадку організатори китових сафарі будуть зобов'язані дотримуватися правил поваги до приватного життя китів, а нафтові та будівельні компанії - враховувати наслідки своїх проектів для життя і культури цих створінь, вказує британська газета.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас