Харківський метрополітен до кінця року повністю відмовиться від жетонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Харківський метрополітен до кінця року повністю відмовиться від жетонів

135
КП "Харківський метрополітен" в квітні почне впроваджувати нову систему оплати проїзду за безконтактною електронною карткою, яка до кінця року повністю замінить жетони, повідомив генеральний директор підприємства Михайло Карамшук.
Він зазначив, що крім використовуваних в даний час безконтактних електронних карт на кілька поїздок з можливістю поповнення метрополітен введе паперові квитки на одну поїздку.
"Цей квиток діє протягом доби - з 5:30 до 0:00", - повідомив на прес-конференції Карамшук.
Він також запевнив, що паперові квитки на одну поїздку захищені від підробки. Крім того, їх собівартість значно нижча, ніж жетонів.
"Ціна квитка - 0,54 копійки, півкопійки! За жетон ми в минулому році за договором платили 68 копійок. До мільйона жетонів метрополітен виготовляв щорічно. Виготовлення жетонів плюс обслуговування жетонного господарства обходилося в 25 млн грн на рік", - підкреслив Карамшук.
Гендиректор КП "Харківський метрополітен" також повідомив, що закупівля 100 автоматів з продажу квитків і переобладнання 316 пристроїв з зчитування штрих-кодів квитків обійдеться в 17,8 млн грн. Програмне забезпечення для системи коштує 12 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас