Єфремов пояснив, чому депутати не хочуть звітувати про свої витрати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфремов пояснив, чому депутати не хочуть звітувати про свої витрати

9035
Представникам влади буде складно зібрати чеки своїх покупок дорожче 150 тисяч гривень для декларування витрат.
Про це сьогодні заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, пояснюючи причину подання до Конституційного суду щодо можливого скасування норми для заповнення декларації у частині витрат на суму вище 150 тисяч гривень в 2012 році.
"Закон був прийнятий в липні 2011 р., і там діють жорсткі терміни. Таким чином, виходить, що всі, хто підпадає під цей закон, повинні збирати всі чеки протягом року. Як за півроку, які залишилися (до оприлюднення декларації), ми можемо задекларувати видатки за рік попередній?" - сказав лідер фракції.
Як повідомляє Українська правда, Єфремов також запевнив, що депутати все одно будуть збирати чеки для того, щоб у разі набрання чинності цієї норми за рішенням Конституційного суду, задекларувати видатки в 2013 році. "Або треба буде дати відповідне питання - як можна за півроку заповнити декларацію за весь минулий рік?" - запитав Єфремов.
Коментуючи іншу частину питання щодо норми про те, що чиновники не мають права входити до керівного складу акціонерних товариств та інших підприємств, які отримують прибуток, Єфремов висловив думку, що ця норма стосується більшості державних чиновників. "Багато хто отримав акції держпідприємств, яких на даний момент вже немає, але акції у них залишилися. Тому, якщо сьогодні керуватися цією нормою, то у нас всі люди, які мають акції вже неіснуючих підприємств, підпадають під закон про боротьбу з корупцією", - підсумував Єфремов.
Нагадаємо, напередодні народні депутати від Партії регіонів подали до Конституційного суду подання, в якому просять скасувати два положення закону "Про засади запобігання та протидії корупції", який набрав чинності 1 січня 2012 року. Зокрема, депутати просять скасувати положення, за яким в нинішні декларації повинні заноситися витрати чиновників та їхніх сімей, зроблені ними після 1 липня 2011 року.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас