Експерт: Одна з кандидатур на пост віце-прем'єра - С. Тігіпко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Одна з кандидатур на пост віце-прем'єра - С. Тігіпко

374
Посада першого віце-прем'єра дуже важлива для того, щоб тривалий час залишатися вакантною. Тому цілком імовірно, що сьогодні на Раді регіонів буде озвучено рішення про призначення на цю посаду. І в цій ситуації не слід списувати з рахунків навіть кандидатуру віце-прем'єр-міністра України - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка. Таку думку УНН висловив політтехнолог Тарас Березовець.
"Президент завжди під час подібних зборів (Рада регіонів - Ред.) озвучує чергові ініціативи, включаючи кадрові призначення. Оскільки до цих пір залишається вакантною посада першого віце-прем'єра, який повинен не тільки відповідати за стан економіки, але і проводити переговори з міжнародними фінансово-економічними організаціями, зрозуміло, що слід чекати призначення найближчим часом", - зазначив експерт.
Серед претендентів на цю посаду Т.Березовець однією з найбільш ймовірних кандидатур вважає голову Нацбанку Олександра Арбузова і першого заступника глави Адміністрації Президента Ірину Акімову. При цьому експерт сумнівається, чи погодяться вони на цю посаду. Що стосується кандидатури Валерія Хорошковського, то політтехнолог вважає, що у нього недостатньо потенціалу, щоб в майбутньому зайняти пост прем'єр-міністра.
"А сьогодні той, хто буде призначений на посаду першого віце-прем'єра, буде розглядатися кандидатом на пост прем'єр-міністра", - зазначив експерт.
Він вважає, що з рахунків не варто списувати і віце-прем'єр-міністра України - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка.
"Крім того, кадрові ротації, які вже йдуть, навряд чи закінчаться тільки призначенням першого віце-прем'єра", - зазначив Березовець.
Експерт прогнозує звільнення міністра закордонних справ Костянтина Грищенка через затягування парафування угоди про асоціацію з ЄС.
Як повідомляв УНН, 14 лютого 2012 р. Андрій Клюєв був звільнений з посади першого віце-прем'єр-міністра України - Міністра економічного розвитку і торгівлі України. В той же день він був призначений на посаду секретаря РНБО.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас