Точка зору: Введення збору за користування с/г землями дозволить забезпечити наповнення місцевих бюджетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Введення збору за користування с/г землями дозволить забезпечити наповнення місцевих бюджетів

Аграрний ринок
321
Прийняття законопроекту № 10051 про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо збору за користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення) дозволить сконцентрувати фінансові ресурси в бюджетах територіальних громад, що забезпечить їх стабільне поповнення. Про це заявив глава Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Тимченко, повідомляє прес-служба Держземагентства.
"Черговим рішучим кроком влади на шляху завершення земельної реформи стане прийняття цього законопроекту, який повинен стати основою системної роботи з підтримки нашого села і власне селянина, всіх, хто живе і працює на землі. З кожним роком спостерігається все більший і відчутний занепад села, сотні поселень зникають з карти держави, що в цілому впливає на стан продовольчої безпеки України та розвиток аграрного сектора економіки. Тому назріла нагальна необхідність у створенні належних умов для збільшення та концентрації фінансових ресурсів у бюджетах територіальних громад і забезпечення їх стабільного поповнення", - заявив Тимченко.
На думку авторів законопроекту, збір до 1% від нормативної грошової оцінки кожного гектара землі дозволить місцевим бюджетам щорічно отримувати 3,5 - 4,5 млрд грн на фінансування розвитку сільської місцевості.
Також варто зазначити, що введення цього збору не скасовує сплати податку на землю, кошти від якого також надходять до місцевого бюджету.
Нагадаємо, відповідний законопроект був зареєстрований у Верховній Раді України (ВР) 15 лютого 2012 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас