Точка зору: Відсутність домовленостей з МВФ мала би свої плюси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Відсутність домовленостей з МВФ мала би свої плюси

Казна та Політика
383
Відсутність співпраці України з МВФ дозволила б проводити більш вільну монетарну політику, і відпала б проблема необхідності підвищення цін на газ для населення. Про це на прес-конференції в медіа-холі УНН розповів фінансовий експерт, колишній заступник голови НБУ Сергій Яременко.
"Україна виконує всі вимоги минулого меморандуму МВФ, що змушує її проводити жорстку монетарну політику - таргетування інфляції, а не заходи для підняття економіки", - підкреслив С.Яременко.
На його думку, ще однією причиною, яка впливає на співпрацю з МВФ, є зовнішні світові економічні процеси.
"Якщо звернути увагу на економічну політику країн - головних фінансових центрів світу, то вони хочуть, щоб основний удар від світової економічної кризи припав на країни периферії", - підкреслив фінансист.
Тому, на його погляд, спочатку будуть вирішуватися фінансові проблеми країн ЄС і всі дії МВФ і Світового банку будуть відбуватися саме там.
"Але є й "країни-вискочки", такі як Угорщина, яка переглянула своє ставлення до МВФ. А те, що відбувається в Україні, сприяє відмові нам у транші, і якщо ми не домовимося з Росією про надання коштів, то це буде дуже складний період", - резюмував він.
Нагадаємо, фінансовий експерт Олег Соскін висловив думку, що для України припинення співпраці з Міжнародним валютним фондом буде означати фінансову ізоляцію і повний крах.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас