Французькі робітники захопили завод ArcelorMittal — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французькі робітники захопили завод ArcelorMittal

1315
Близько 200 робітників зайняли офіси керівництва на сталеливарному заводі ArcelorMittal. Робітники побоюються, що після масових звільнень завод можуть закрити остаточно.
Робітники захопили бездіяльний завод сталеливарного гіганта ArcelorMittal на північному сході Франції, щоб звернути увагу влади на безробіття. Про це повідомляє Reuters.
Раніше повідомлялося, що ArcelorMittal запланував звільнити 6000 робітників на своїх підприємствах у Європі. Такий крок керівництво пояснювало низьким попитом на продукцію. Профспілкові лідери зібрались 6 лютого розробити план дій.
У понеділок, 20 лютого, близько 200 робітників зайняли порожні офіси керівництва на заводі в комуні Флоранж. Через відсутність попиту одна з доменних печей заводу призупинила роботу в липні 2011 року, інша - в жовтні. У лютому 2012 року адміністрація підтвердила, що найближчим часом повертати печі в роботу не планує.
Учасники захвату побоюються, що завод у Флоранжі можуть закрити остаточно. Про це говорить, зокрема, те, що за останній час з підприємства звільнили половину співробітників - три тисячі осіб. За даними RFI, робочі мають намір продовжувати акцію доти, доки доля заводу не проясниться.
Раніше в лютому ArcelorMittal, одна з найбільших металургійних компаній у світі, оголосила, що її збитки за три місяці склали 757 млн євро.
Спад промисловості у Франції є однією з найбільш обговорюваних тем кампанії напередодні президентських виборів. Чинний глава держави Ніколя Саркозі обіцяв забезпечити повну зайнятість населення, однак за п'ять років його правління були звільнені 355 тисяч робітників. Цей факт використовує у своїй кампанії головний противник Саркозі - кандидат від соціалістів Франсуа Олланд. Саркозі стверджує, що в провалі його планів винна економічна криза.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас