Греф: Сбербанк почне працювати в Східній Європі під своїм брендом з 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф: Сбербанк почне працювати в Східній Європі під своїм брендом з 2013 року

261
Сбербанк, який закрив 15 лютого угоду з придбання 100% акцій Volksbank International (VBI) - східноєвропейського підрозділу австрійської банківської групи Oesterreichische Volksbanken AG за 505 млн євро, - перейменує свою нову "дочку" і почне працювати в Східній Європі під власним брендом з 2013 року, повідомив голова найбільшого російського банку Герман Греф, передає РИА Новости.
"Після закінчення першого року діяльності ми втрачаємо право на бренд Volksbank і повинні будемо перейменувати його в Сбербанк Росії. Тому протягом цього року ми будемо проводити підготовку до ребрендингу, а в наступному році всі наші клієнти, які виїжджають в країни Східної Європи, зможуть побачити звичний бренд - сподіваюся, рідний бренд Сбербанку Росії", - сказав Греф в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".
Раніше заступник голови Сбербанку Андрій Донських пояснив агентству "Прайм" необхідність перейменування тим, що Сбербанк купує лише східноєвропейську "дочку" Volksbank, при цьому материнська структура продовжує працювати під тим же брендом.
Греф перш повідомляв, що в травні Сбербанк затвердить модель розвитку бізнесу в країнах присутності Volksbank International. За його словами, Сбербанк не планує різких кадрових перестановок у підрозділах VBI, однак не виключає приходу туди російських менеджерів.
Дочірні банки VBI входять до топ-10 фінустанов за розміром активів у Боснії і Герцеговині, Словаччини, Чехії, Хорватії і до топ-15 фінансових установ в Угорщині, Сербії та Словенії. Банк також присутній в Україні і має банківську ліцензію в Австрії. Активи VBI без Румунії, яка не увійшла в периметр операції, станом на кінець червня становили 9,4 млрд євро.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас