Аналітики: Виробники розкоші в 2012 р. будуть орієнтуватися на ринки БРІК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Виробники розкоші в 2012 р. будуть орієнтуватися на ринки БРІК

239
Вдалі підсумки 2011 року вселяють у виробників товарів класу люкс впевненість в тому, що і цей рік виявиться для них вдалим. Найкращі перспективи становлять для них провідні країни, що розвиваються, де споживання активно зростає. Втім, деякі аналітики вважають, що ринок дорогих товарів вже перегрівся.
Минулий рік виявився для виробників продукції класу люкс ще більш успішним, ніж досить вдалий 2010 рік. І навіть європейська криза не змогла цьому перешкодити. Так, прибуток світового лідера галузі LVMH зріс на 22%, вперше перевищивши 5 млрд євро. При цьому прибуток підрозділу годинників і ювелірних прикрас зріс більш ніж удвічі. Примітно, що останнім часом відродження переживають навіть такі старі, "запорошені" марки компанії, як Loewe і Celine, які раніше стагнували. Інші виробники також продемонстрували відмінну звітність. Прибуток власника брендів Gucci, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga, Stella McCartney, компанії PPR виріс за рік на 26%, перевищивши 1 млрд євро. При цьому продажі люксового підрозділу компанії в четвертому кварталі збільшилися на 20%.
Найбільші надії в 2012 році виробники люксових товарів покладають на ринки, що розвиваються, причому не тільки на Китай, який є локомотивом зростання споживання розкоші. Так, вельми перспективним ринком стає Бразилія. За даними дослідницької компанії Bain, бразильський ринок з 2009 по 2011 рік зростав щорічно на 20-25% на рік. У Росії, до речі, скромніший результат - 4%. На думку деяких аналітиків, непогані перспективи в Індонезії. Як відзначається в недавньому дослідженні The Boston Consulting Group, забезпечені індійці також із задоволенням роблять вибір на користь дорогих товарів, наприклад косметики. Не дивно, що PPR планує близько половини з нових 110 магазинів відкрити в Азії (в основному в Китаї). Ще чотири бутика будуть відкриті в Бразилії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас