Президентські вибори в Єгипті відбудуться на початку червня 2012 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президентські вибори в Єгипті відбудуться на початку червня 2012 р

229
Президентські вибори в Єгипті, на яких буде визначений наступник Хосні Мубарака, який керував країною в 1981-2011 рр. і пішов у відставку після масових антиурядових демонстрацій, відбудуться на початку червня ц.р., а в кінці місяця новий глава держави буде приведений до присяги. Про це повідомив член судового комітету з контролю над виборчим процесом країни Ахмед Шамс ель-Дін, передає Reuters.
Пізніше комітет проведе прес-конференцію, на якій офіційно оголосить дати та етапи майбутнього голосування. Раніше в поточному місяці повідомлялося, що прийом заявок на участь у президентській кампанії розпочнеться 10 березня ц.р.
Відповідно до затверджених в минулому році поправок до законодавства, термін дії повноважень глави держави буде обмежений вісьмома роками (двома послідовними чотирирічними термінами); до цього він складав шість років.
11 лютого Єгипту відзначив першу річницю відставки Мубарака. Проте прості громадяни вже не висловлюють з цього приводу настільки бурхливої радості, як в день складення ним своїх повноважень, що, на думку експертів, є явною ознакою посилення суперечностей в єгипетському суспільстві.
На даний момент в країні йде становлення нових органів державної влади. Судячи з підсумків виборів в нижню палату парламенту, Єгипет має всі шанси втратити статус світської держави. Після триетапного голосування більше 60% місць в законодавчих зборах дісталося ісламістам, в першу чергу, політичному крилу "Братів мусульман", а також ісламським консерваторам - салафітам. Разом з тим, вибори поки що не вирішили головних проблем Єгипту, які полягають в стабілізації економіки країни та виробленні життєздатної політичної стратегії на майбутнє.
Нагадаємо, Мубарак став другим лідером, якого скинули під час "арабської весни" - він пішов у відставку в кінці свого шостого президентського терміну. На даний момент він єдиний з колишніх правителів, хто перебуває під слідством.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас