Експерти: Китай вірить, що можливості для внутрішньосирійського діалогу ще не вичерпані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Китай вірить, що можливості для внутрішньосирійського діалогу ще не вичерпані

138
Китай голосував проти резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо Сирії, оскільки вірить, що можливості для внутрішньосирійського діалогу ще не вичерпані і криза в країні може бути вирішена мирним шляхом. Таке пояснення позиції КНР сьогодні представило офіційне китайське інформагентство "Синьхуа".
"Китай вірить, як і багато інших країн, що сирійська криза все ще може бути вирішена шляхом мирного діалогу між опозицією та урядом, на противагу точці зору низки західних країн, що час для переговорів в Сирії минає", - йдеться у великому коментарі агентства через день після візиту в Дамаск заступника міністра закордонних справ КНР Чжая Цзюнь.
"Синьхуа" вказує, що всередині неоднорідної сирійської опозиції є фракції, які висловлюють бажання вести діалог з урядом і виступають проти втручання зовнішніх сил. Проте заклики цих опозиційних груп до мирного діалогу здебільшого ігноруються в повідомленнях західних ЗМІ, які створюють помилковий образ сирійської опозиції як однодумців, що в переважній більшості підтримують іноземну інтервенцію.
Крім того, в Пекіні сумніваються в тому, що іноземне втручання дозволить знайти "збалансоване та інклюзивне рішення, яке задовольнить всіх" в країні, що історично представляє собою суміш різних віросповідань, етнічних груп і родових кланів.
Напередодні заступник міністра закордонних справ Китаю Чжай Цзюн відвідав Сирію і, як відзначає "Синьхуа", почав вести діалог з представниками офіційної влади та опозиції. Китайський дипломат вітав кроки, що вживаються сирійським керівництвом на шляху здійснення демократичних реформ, і висловив рішучість КНР продовжувати зусилля, спрямовані на політичне врегулювання ситуації в Сирії, повідомили офіційні сирійські ЗМІ.
Китай разом з Росією голосував проти резолюції Генасамблеї ООН щодо Сирії, яка тим не менш була схвалена переважною більшістю голосів 16 лютого 2012 р. Раніше в цьому місяці Китай і РФ заблокували проект аналогічної резолюції в Раді Безпеки ООН, чим викликали критику з боку Заходу і Ліги арабських держав (ЛАД). Проект резолюції, розроблений за ініціативою ЛАД, передбачав відхід Президента Сирії Башара Асада від управління країною.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас