Фінансисти прогнозують зниження дохідності за валютними ОВДП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансисти прогнозують зниження дохідності за валютними ОВДП

Фондовий ринок
202
Ставки за валютними ОВДП з часом можуть знизитися з нинішніх 9,3-9,6% річних. Таку думку висловили учасники Фінансового прес-клубу "Валютні облігації для населення: переваги і недоліки пропонованих інструментів", який 16 лютого провела ГО "Ліга фінансового розвитку" за підтримки проекту USAID "Розвиток фінансового сектора" FINREP, пише Дзеркало тижня.
Як зазначила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів Галина Пахачук, на першому етапі впровадження ОВДП, номінованих в іноземній валюті, "ставки є стимулюючими". На майбутнє ж представниця Міністерства фінансів орієнтиром вартості цих державних зобов'язань, назвала банківські депозити. При цьому вона констатувала, що в усьому світі найменша дохідність зазвичай - у державних цінних паперів.
Говорячи про вартість зовнішніх запозичень для України, Пахачук зазначила, що уряд готовий запропонувати інвесторам не більше 9%.
"Сьогодні ситуація на зовнішніх ринках так склалася, що спекулятивні настрої набагато вищі, ніж ми коштуємо", - зазначила представниця Міністерства фінансів. - Краще всередині країни 9% платити своїм і вивозити (дохідність) з країни", - зазначила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів.
Перевищення дохідності валютних ОВДП над ставками валютних депозитів назвав тимчасовим явищем в перехідний період і голова правління банку "Фінанси та кредит" Володимир Хливнюк.
"У будь-якому випадку банки будуть давати зверху 1,5-2% від держпаперів", - додав голова правління "Ощадбанку" Сергій Подрєзов.
За словами ж заступника голови правління "Дочірнього банку "Сбербанку Росії" Дмитра Золотька, багато клієнтів сьогодні спонукають банки підвищувати ставки за валютними внесками через високу дохідність валютних ОВДП.
На 16.02.12 депозитний індекс UIRD за річним внеском в доларах США склав 7,49%.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас