Пинзеник: Розрив відносин з МВФ загострить проблеми України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник: Розрив відносин з МВФ загострить проблеми України

Казна та Політика
373
У разі розірвання угоди з МВФ Україні загрожує загострення існуючих проблем. Так прокоментував повідомлення про ризики розірвання угоди між Україною та МВФ екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник.
Як повідомляє прес-служба Пинзеника, економіст зазначив, що відносини українських урядів останніх років з МВФ нагадують відносини з примхливою дитиною: хочу - не хочу, буду - не буду. При цьому він нагадав, що перша програма (2008 р.) була скасована у зв'язку з невиконанням українською стороною зобов'язань щодо економічної політики. Нова програма спочатку в основному рухалася в розглянутому напрямку. Правда, недовго, з аналогічних попередній ситуації причин. "Одним із фундаментальних каменів спотикання є небажання підвищувати ціни на газ та комунальні послуги", - нагадує Пинзеник.
"Сьогодні для нашої країни зарезервовані кошти під всю програму з МВФ. У разі скасування програми скасовується і "бронювання". А в черзі достатньо країн з серйозними проблемами і потребами у фінансуванні", - зазначив економіст.
Екс-міністр зазначив, що в останні чотири роки країна стала заручницею дуже серйозних проблем, а деякі з них знову посилилися.
"У разі розірвання договору з МВФ неминуче радикальне загострення цих проблем. Уряд зобов'язаний уникнути такого сценарію", - підкреслив Пинзеник.
Нагадаємо, раніше Світовий банк у своїй стратегії про партнерство з Україною на 2012-2016 роки відзначив, що на сьогодні існує ризик розірвання угоди stand by між МВФ і Україною.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас