Влада Таїланду планує продаж держоблігацій на 16,3 млрд доларів для відновлення країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Таїланду планує продаж держоблігацій на 16,3 млрд доларів для відновлення країни

Фондовий ринок
96
Влада Таїланду має намір реалізувати в перші дев'ять місяців поточного року рекордну кількість державних боргових цінних паперів на загальну суму 500 млрд батів (16,3 млрд доларів) для відновлення країни після повеней, що обрушилися на неї влітку минулого року, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на Асоціацію ринків облігацій Таїланду (Thai Bond Market Association, TBMA).
До цього максимальний обсяг продажів держоблігацій - на 512 млрд батів (16,6 млрд доларів) - припав на 2010 рік. У свою чергу компанії країни планують реалізувати своїх облігацій на 300 млрд батів (9,7 млрд доларів), що майже на 30% більше від показника минулого року. Більшу частину виручених коштів - 350 млрд (трохи більше 11 млрд доларів) - влада має намір направити на будівництво захисних споруд для запобігання наслідкам удару природної стихії в майбутньому.
"Настав час для перезапуску проектів і залучення нових інвестицій. В уряду є план для відновлення довіри до економіки країни та будівництва захисних споруд, але для його виконання доведеться збільшити продаж облігацій", - сказав президент TBMA Ніват Канджанапхумін.
За оцінкою експертів, опитаних Bloomberg, внаслідок повені економіка Таїланду в річному вирахуванні скоротилася на 5% за підсумками IV кварталу 2011 року. Якщо такий прогноз виправдається, це стане першим зменшенням ВВП з 2009 року.
Найсильніша за півстоліття повінь, яка була викликана аномальними за обсягом опадами в сезон дощів, почалася в липні 2011 року. Від неї постраждали 26 з 77 провінцій Таїланду. За чотири місяці повені в різних провінціях країни загинули в цілому більше 500 людей. Економіці Таїланду було завдано збитків, попередньо оцінених урядом в 10 млрд доларів, а незалежними експертами - в 16 млрд. У столиці Таїланду від стихії постраждали майже 500 тис. осіб. З 50 районів Бангкока 12 виявилися затопленими.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас