Кабмін запропонував приватній компанії зайнятися пасажирськими залізничними перевезеннями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін запропонував приватній компанії зайнятися пасажирськими залізничними перевезеннями

657
Міністр інфраструктури України Борис Колесников запропонував ПАТ Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ, Кременчук Полтавської обл.) зайнятися перевезенням пасажирів.
"Ми пропонуємо вам першим створити акціонерне товариство і здійснювати перевезення. Ми можемо вас на два місяці взагалі звільнити від будь-яких сплат, крім електрики, так як самі її не виробляємо", - сказав він під час відвідування підприємства.
У свою чергу, генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак додав, що адміністрація може надати вагонзаводу будь-які дороги для обслуговування пасажирів і брати за використання доріг мінімальну плату.
"Візьміть 10 своїх потягів. Я вам дам нитку графіка - і обслуговуйте пасажирів. Дамо будь-які дороги, і розвивайте рух... Візьмемо мінімальну плату за використання доріг", - сказав він.
Зі свого боку, керівництво КВБЗ обіцяло розглянути дану пропозицію.
Нагадаємо, що деякі українські ЗМІ раніше писали, що КВБЗ афілійований з бізнес-структурами віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка.
Крюківський вагонзавод випускає вантажні (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, піввагони) і пасажирські вагони, вагони метро, запасні частини і візки для вантажних вагонів, колісні пари, запчастини для вагонів метро та ескалаторів, контейнери, дорожню техніку. Виробництво пасажирських вагонів на підприємстві здійснюється на замовлення Укрзалізниці.
КВБЗ є єдиним в СНД, має налагоджене і діюче виробництво двох видів вагонів - пасажирських і вантажних. Завод в 2011 році збільшив випуск вантажних вагонів на 18% - до 10,750 тис. од., тоді як пасажирських зменшив на 33,3% - до 28 од.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас