Стратегія партнерства СБ з Україною передбачає базову підтримку на рівні 500 млн дол. на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стратегія партнерства СБ з Україною передбачає базову підтримку на рівні 500 млн дол. на рік

Казна та Політика
219
Рада виконавчих директорів Світового банку (СБ) 16 лютого затвердила Стратегію партнерства з Україною на 2012 - 2016 рр., йдеться в повідомленні представництва СБ в Україні.
"Стратегія передбачає програму інвестиційного кредитування на рівні $500 млн щорічно. Очікується, що Міжнародна фінансова корпорація (IFC) з власних коштів буде надавати кредити в сумі до $400 млн на рік", - йдеться в прес-релізі.
Як наголошується в самому документі, обсяг фінансової допомоги в рамках цього проекту може зрости в разі прискорення темпів реформ в Україні.
"Стратегія каліброваної допомоги СБ передбачає можливість перегляду сум кредитування в бік їх збільшення ... в разі прискорення темпів реформ і стабільного прогресу в підвищенні ефективності управління", - йдеться в документі.
Згідно з ним, IFC може підвищити свої щорічні зобов'язання до $400 млн в разі поліпшення інвестиційного клімату та законодавчого середовища.
"У разі відсутності таких змін обсяг інвестицій IFC, ймовірно, залишиться на попередньому рівні, тобто становитиме $200-300 млн на рік", - уточнюється в документі.
Стратегія IFC в Україні і надалі буде зосереджена на підтримці стабілізації банківського сектора, розвитку агробізнесу та інфраструктури, а також поліпшення бізнес-середовища та підвищення енергоефективності.
У прес-релізі також повідомляється, що підтримка СБ буде сконцентрована на двох напрямках - поліпшення державних послуг і системи державних фінансів, а також на поліпшення бізнес-клімату в країні.
При цьому основну увагу буде приділено проектам, спрямованим на оптимізацію фіскального управління, підвищення ефективності послуг у сфері охорони здоров'я та освіти, а також на підвищення адресності соціальної допомоги. Нова стратегія буде також фокусуватися на створенні сприятливого бізнес-клімату для інвесторів, поліпшенні інфраструктури, розробці стратегічної політики розвитку сільського господарства і залучення в цей сектор приватних інвестицій.
"Визначальним у досягненні цих стратегічних результатів Стратегії партнерства з Україною буде поліпшення впровадження поточного портфеля проектів банку. Кредитний портфель інвестиційних проектів складається з 11 операцій на загальну суму $1,8 млрд, 67% з цих коштів досі не освоєні", - сказано в прес-релізі.
СБ за останні 15 років інвестував в Україну понад $7 млрд, IFC - $1,657 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас