Нафта дорожчає на тлі оптимізму з США та Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на тлі оптимізму з США та Греції

Енергетика
272
Світові ціни на нафту ростуть у п'ятницю, перебуваючи в районі максимальних позначок за останні шість тижнів на тлі сильних статданих у США і надій на отримання Грецією фінансової допомоги в розмірі 130 млрд євро. Про це свідчать дані бірж.
Вартість березневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:37 мск зросла на 0,12 долара, або на 0,12%, - до 102,43 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent підвищилася на 0,24 долара, або на 0,2%, - до 120,35 долара за барель.
Оптимізм інвесторів підтримують сильні тижневі статдані з ринку праці США. Так, за даними Мінпраці країни, число первинних заявок на допомогу з безробіття в США за тиждень, що завершився 11 лютого, скоротилося на 13 тис. - до 348 тис., тоді як аналітики чекали зростання показника.
Крім того, учасники торгів сподіваються, що в понеділок Єврогрупа розблокує пакет фінансової допомоги Греції після того, як з'явилися повідомлення про надання країною міжнародній трійці кредиторів (Єврокомісія, ЄЦБ і МВФ) додаткового плану скорочень витрат бюджету на 325 млн євро.
"Попит на нафту в Європі є не надто сильним на тлі невизначеності навколо Греції", - наводить агентство Bloomberg слова фондового менеджера Astmax Co. Тецу Еморі (Tetsu Emori).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас