Керівники ФРС не змогли дійти до єдиної позиції щодо необхідності стимулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівники ФРС не змогли дійти до єдиної позиції щодо необхідності стимулювання

Казна та Політика
222
Деякі з учасників січневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС) висловилися на користь проведення американським центробанком додаткових заходів зі стимулювання економіки, проте ця ініціатива не знайшла широкої підтримки.
"Деякі учасники вказали на свою впевненість в тому, що, виходячи з прогнозу економіки, незабаром може знадобитися введення додаткових заходів з викупу цінних паперів", - йдеться в протоколі засідання Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC) від 24 - 25 січня.
"Інші члени комітету зазначили, що така зміна політики може стати необхідною у тому випадку, якщо економіка втратить імпульс до зростання або з'являться ознаки того, що інфляція залишиться" нижче таргетованих американським центробанком 2% в середньостроковому періоді, відзначається в документі.
За підсумками січневого засідання FOMC пообіцяв утримувати відсоткові ставки біля нуля принаймні до кінця 2014 року, щоб підтримати зростання і знизити безробіття. Раніше ФРС розглядала можливість підвищення ставок починаючи з середини 2012 року.
За тижні, що минули після засідання, і голова ради керуючих Бен Бернанке, і деякі глави регіональних банків неодноразово підкреслювали твердість цього наміру, незважаючи на тривале поліпшення економічної ситуації в США.
У січні ФРС вперше опублікувала прогнози окремих членів FOMC щодо ставок і встановила цільовий показник інфляції в районі 2%.
Американський ЦБ втримує ставку в цільовому діапазоні від 0% до 0,25% річних з грудня 2008 року. У 2008 році ставка знижувалася 7 разів.
Для порівняння: базова ставка Європейського центрального банку в даний час складає 1% річних, Банку Англії - 0,5% річних, Банку Японії - 0-0,1% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас