Нафта дешевшає на фоні даних щодо обсягу промвиробництва в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на фоні даних щодо обсягу промвиробництва в США

Енергетика
285
Світові ціни на нафту знижуються в четвер, оскільки ринки продовжують відігравати статистику від ФРС США, що надійшла напередодні, щодо обсягу промислового виробництва в країні за січень. Про це свідчать дані бірж.
Вартість березневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом знизилася на 0,21 долара, або на 0,21% - до 101,59 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,34 долара, або на 0,29%, - до 118,59 долара за барель.
Обсяг промислового виробництва в країні в січні не змінився в порівнянні з груднем 2011 року, хоча очікувалося, що показник зріс на 0,6% в порівнянні з непереглянутим показником грудня. Завантаження промислових потужностей в січні скоротилося до 78,5% в порівнянні з показником грудня в 78,6%.
Більш суттєвій негативній динаміці котирувань перешкоджають дані щодо комерційних запасів нафти в США (виключаючи стратегічні запаси) за тиждень, що завершився 10 лютого. Згідно зі статистикою Міненергетики, запаси скоротилися на 170 тис. барелів, або на 0,1%, - до 339,08 млн барелів. Таким чином, показник виявився кращим від прогнозів аналітиків, що чекали його зростання на 1,5 млн барелів.
Крім того, інвестори стежать за ситуацією навколо Ірану. "Ринки продовжують враховувати події, що розгортаються, щодо Ірану і його ядерної програми, але я не думаю, що премія за ризик в даний момент може істотно зрости", - говорить аналітик Fat Prophets в Сіднеї Девід Леннокс, якого цитує агентство Bloomberg.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас