Литвин: Україна та ЄС опинилися в глухому куті через справу Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Україна та ЄС опинилися в глухому куті через справу Тимошенко

Казна та Політика
657
Україна та ЄС опинилися в глухому куті в процесі підписання угоди про асоціацію через судову справу над екс-прем'єром, лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко. Про це в ефірі радіо "Ера" повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин.
Литвин зазначив, що під час його робочого візиту в Люксембург порушувалося питання щодо судового процесу над Тимошенко.
"Звичайно, це питання порушувалося, оскільки воно отримало широкий міжнародний резонанс... І питання не тільки в підписанні угоди (про асоціацію України з ЄС), а й у тому, що сьогодні і Україна, і ЄС виявилися в тупику через цю проблему, і вийти з неї, надавши політичне рішення, складно", - зазначив Литвин.
Нагадаємо, раніше комісар ЄС з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле заявив, що в судовій справі, за якою була засуджена Тимошенко, присутні правові помилки.
11 жовтня 2011 р. Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі з забороною займати певні державні посади протягом ще трьох років за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в січні 2009 р. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити НАК "Нафтогаз України" близько 200 млн дол 30 грудня 2011 р. Тимошенко була етапована з Київського СІЗО в Качанівську виправну колонію в Харкові.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас