Італія відмовилась від Олімпіади-2020 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія відмовилась від Олімпіади-2020

Казна та Політика
512
Уряд Італії відмовився підтримувати заявку Рима в боротьбі за право проведення літньої Олімпіади в 2020 році через фінансову кризу в країні.
Як заявив прем'єр-міністр Італії Маріо Монті, поточний стан справ в економіці не дозволяє уряду взяти на себе фінансові гарантії, необхідні для проведення Олімпійських ігор, передає Лента.ру з посиланням на Reuters.
Італія є однією з країн, що значно постраждала від боргової кризи в єврозоні. Зовнішній борг країни становить близько 1,9 трильйона євро, що еквівалентно приблизно 120 відсоткам ВВП. Протягом останніх місяців найбільші міжнародні агентства опустили кредитний рейтинг Італії відразу на кілька пунктів.
Для скорочення боргу і бюджетного дефіциту влада країни здійснила низку жорстких заходів, зокрема, включаючи підвищення пенсійного віку і збільшення податків на додану вартість і майно.
Список міст, які будуть боротися за право приймати у себе Олімпіаду в 2020 році, був затверджений Міжнародним олімпійським комітетом у вересні 2011 року. Крім Риму, до нього увійшли Доха, Баку, Токіо, Стамбул і Мадрид. Столиця XXXII Літніх ігор буде обрана на 125-й сесії МОК у вересні 2013 року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас