Онищенко: Більше 120 тонн українського сиру не допущено в РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Онищенко: Більше 120 тонн українського сиру не допущено в РФ

Аграрний ринок
417
П'ять тонн українського сиру вилучено з обігу в РФ, ще понад 120 тонн не допущено на російську територію через претензії до якості, повідомив "Інтерфаксу" в середу керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.
"Всього десь п'ять тонн ми заборонили, призупинили реалізацію. Ще 128 тонн затримали на кордоні, не впустили в країну", - сказав Онищенко.
Він заявив, що вилучення з обігу партій українського сиру, до яких є претензії, в російських регіонах триває.
За словами Онищенка, список українських виробників, яким заборонені поставки сиру в РФ, розширено через невідповідність продукції вимогам технічного регламенту РФ на молочну продукцію та молоко.
"Трьох виробників ми заборонили повністю. Список виробників розширений", - сказав глава Росспоживнагляду.
Він повідомив, що Росспоживнагляд готує перелік документів, які українська сторона повинна буде представити для перевірки. Зокрема, буде перевірятися, чи відповідають вимогам російського законодавства нормативи і характеристики виробництва українського сиру, який поставляється на ринок РФ.
"Після документарної перевірки ми будемо виїжджати для контролю ситуації на місце. Українська сторона наполягає, щоб, у першу чергу, були перевірені підприємства, продукція яких зараз заборонена для ввезення", - сказав Онищенко.
Як повідомлялося, Росспоживнагляд почав вилучати з обігу в Росії і призупинив ввезення в РФ сирів українських виробників ПП "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область). За словами глави Росспоживнагляду Геннадія Онищенка, дана продукція не відповідає російським вимогам технічного регламенту на молочну продукцію та молоко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас