Експерт: Банк Японії додатково стимулює економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Банк Японії додатково стимулює економіку

Казна та Політика
156
Банк Японії зберіг свою відсоткову ставку в діапазоні 0-0,1% і збільшив програму стимулювання економіки на 10 трлн. ієн.
У коментарях до даного рішення було зазначено, що регулятор буде прагнути до цінової стабільності в середньостроковому і довгостроковому плані. Під ціновою стабільністю розуміють інфляцію на рівні 1% в річному вираженні. Несподіваним виявилося рішення збільшити програму стимулювання економіки до кінця 2012 року на 10 трлн. ієн до 65 трлн. ієн.
"Висока невизначеність для економіки Японії виходить з єврозони, незважаючи на те, що напруженість на світових фінансових ринках щодо боргових проблем регіону зменшилася, і спостерігається деяке поліпшення в американській економіці. Японська економіка демонструє відносно стабільну динаміку на тлі сповільнення зростання економік інших країн і підвищення курсу національної валюти. Проте, фінансові умови в Японії починають слабшати. Темпи зміни індексу споживчих цін у річному вираженні залишаються нижче 0%", - зазначає Марія Сальникова, експерт інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні.
Курс валютної пари USD/JPY після виходу релізу Банку Японії зріс на 1,07% до 78,40. Короткострокові та середньострокові перспективи японської валюти оцінюються експертом як негативні. Підтримувати валютну пару також буде від’ємний торговельний баланс країни.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас