Німецькі лікарі покинули Україну, канадські медики продовжують обстеження Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі лікарі покинули Україну, канадські медики продовжують обстеження Тимошенко

Кримінал
3895
Лікарі з Німеччини завершили медичне обстеження стану здоров'я екс-прем'єра України Юлії Тимошенко і покинули Україну, залишивши висновок в запечатаному конверті до висновків своїх канадських колег.
"Вчора в Качанівській колонії німецькі та канадські лікарі в присутності українських фахівців більше п'яти годин проводили діагностичне обстеження Тимошенко. Лікарі з Німеччини завершили огляд, залишили письмовий висновок і відбули з України", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" у середу начальник прес служби Генеральної прокуратури України Юрій Бойченко.
Що стосується лікарів з Канади, то, за словами Бойченка, вони за сприяння Генпрокуратури продовжують комісійне обстеження Тимошенко.
"Після завершення огляду і оголошення результатів (канадськими фахівцями) буде відкрито конверт з діагнозом, який поставили Тимошенко лікарі з Німеччини", - сказав він.
За словами начальника прес-служби, це робиться для об'єктивності і підтвердження незалежності роботи міжнародної медичної групи.
Бойченко підкреслив, що "поки залишається таємницею висновок німецьких лікарів".
Як повідомлялося, в Україну для обстеження Тимошенко прибули два лікарі з Німеччини і три з Канади. До складу комісії також були включені шість українських медиків.
Раніше в середу в Державній пенітенціарній службі України повідомили, що Тимошенко відмовилася від медобстеження. Проте потім вона дала письмову згоду на обстеження іноземними лікарями, і затримка на початку процедури обстеження була викликана переговорами про участь в обстеженні українських фахівців. Згодом екс-прем'єр погодилася на огляд головним терапевтом України, заступником голови комісії Василем Нетяженком і лікуючим лікарем Державної пенітенціарної служби України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас