МВФ не призначить нового постпреда в Білорусії до приєднання країни до програми фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ не призначить нового постпреда в Білорусії до приєднання країни до програми фонду

Казна та Політика
83
Міжнародний валютний фонд (МВФ) не планує призначати нового представника в Білорусі до приєднання республіки до програми фонду, йдеться в повідомленні фонду.
"Наталія Колядіна, яка пропрацювала постійним представником МВФ у Білорусії з квітня 2009 року, повертається в штаб-квартиру МВФ на початку квітня у зв'язку із закінченням її трирічного терміну перебування на цій посаді. МВФ не планує призначати нового постійного представника на місце чинного після закінчення терміну її відрядження. Фонд прагне ефективно використовувати свої ресурси, виділяючи їх на ті проекти і країни, де можна отримати максимальну віддачу", - йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою фонду у вівторок.
МВФ уточнює, що розгляне питання про призначення нового штатного представника в республіці тільки в тому випадку, якщо "МВФ і Білорусь будуть близькі до підписання нової підтримуваної фондом програми". До того моменту МВФ збереже свій офіс у Мінську, але працювати в ньому будуть місцеві співробітники.
"Співробітники МВФ будуть і далі надавати підтримку владі країни в проведенні макроекономічної стабілізації та реалізації структурних реформ. МВФ продовжить співпрацю з республікою в контексті постпрограмного моніторингу, що проводиться кожні шість місяців, та щорічних оглядових місій, регулярних візитів старшого постійного представника МВФ в Центральній і Східній Європі Марка Аллена, а також в контексті розвитку потенціалу Білорусі в частині підготовки кадрів та надання технічної допомоги", - йдеться в повідомленні.
Колядіна була сьомим постійним представником фонду в республіці з моменту вступу до МВФ в 1992 році. Вона продовжить працювати на посаді постпреда до початку квітня 2012 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас