Центробанк Японії надрукує ще 10 трильйонів ієн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Японії надрукує ще 10 трильйонів ієн

Валюта
287
Банк Японії надрукує додатково 10 трильйонів ієн (130 мільярдів доларів) для викупу активів. Про це повідомляється в офіційному прес-релізі регулятора, пише Лента.ру.
Таким чином, ЦБ країни розширив програму викупу активів з 55 до 65 трильйонів ієн. Додаткові 10 трильйонів будуть витрачені на викуп довгострокових облігацій. Крім того, Центробанк азіатської країни зберіг базову відсоткову ставку на рівні 0-0,1 відсотка річних.
Регулятор повідомив про зміни на тлі зміцнення японської ієни і прогнозованого падіння ВВП за підсумками 2011 фіскального року (завершиться в цьому березні) на 0,4 відсотка. Як відзначає Reuters, рада директорів Банку Японії могла схвалити несподівані для ринку рішення під тиском політиків. Останні прагнуть прискорити економічне зростання, оскільки побоюються негативних наслідків зростання податків, запропонованого для поповнення скарбниці.
Раніше Банк Японії обіцяв не посилювати монетарну політику, поки не вдасться впоратися з дефляцією, яка в довгостроковій перспективі є небезпечною для держави, так як збільшує боргове навантаження для позичальників і стимулює заощадження, а не витрати та інвестиції. За підсумками 2011 року дефляція в Японії (за винятком свіжих продуктів харчування) склала 0,4 відсотка, що є мінімальним показником з 2009 року.
У числі причин дефляції в Японії називаються високий обсяг заощаджень і надійність ієни, яка останнім часом зміцнюється до основних валют на тлі боргової кризи в Європі та наслідків зниження кредитного рейтингу США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас