За неофіційними даними, ЄК підозрює Іспанію в навмисному завищенні бюджетного дефіциту 2011 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За неофіційними даними, ЄК підозрює Іспанію в навмисному завищенні бюджетного дефіциту 2011 р

Казна та Політика
195
Європейська комісія (ЄК) підозрює новий уряд Іспанії, який прийшов до влади за підсумками виборів в листопаді 2011 р., в навмисному завищенні показника бюджетного дефіциту за 2011 р. Як передає Reuters з посиланням на джерела, знайомі з намірами Єврокомісії, регулятор вважає, що ця хитрість покликана штучно поліпшити бюджетні дані за поточний рік.
В кінці минулого року новий прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой повідомив, що дефіцит державного бюджету за підсумками 2011 р. досягне 8% ВВП і перевищить цільовий показник колишньої влади. Рахой поклав відповідальність за надмірний дефіцит бюджету на уряд соціалістів, що керував країною з 2004 р.
За словами одного з високопоставлених брюссельських чиновників, комісар Євросоюзу з економічної та монетарної політики Оллі Рен, цілком ймовірно, буде рекомендувати міністрам фінансів 27 держав - членів ЄС схвалити санкції відносно Мадрида за перебільшення бюджетного дефіциту 2011 р. і зволікання з заходами суворої економії.
Відповідно до нового європейського договору про контроль за бюджетами, який повинен бути підписаний у березні 2012 р., держави, що порушують бюджетні приписи, можуть бути оштрафовані за рішенням Європейського суду на суму до 0,1% від ВВП країни.
Уряд Рахоя ставить за мету знизити бюджетний дефіцит в 2012 р. до 4,4% ВВП, проте аналітики вважають це завдання важким для виконання, оскільки воно базувалося на оцінці зростання ВВП в поточному році на 2,3%. За прогнозом Банку Іспанії, економіка країни в 2012 р. скоротиться на 1,5%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас