На утримання хворих у стаціонарі в бюджеті Києва передбачено 7 грн на добу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На утримання хворих у стаціонарі в бюджеті Києва передбачено 7 грн на добу

Казна та Політика
221
При складанні бюджету Києва на 2012 рік були урізані витрати на медицину і проігноровані стандарти лікування хворих. Про це ZN.UA повідомило джерело в київському главку охорони здоров'я.
"Індикатори життя в стаціонарі показують 7 гривень на добу на одне ліжко-місце, при тому, що найскромніший набір ліків та витратних матеріалів коштує не менше сотні", - сказало виданню джерело.
У міській казні на один візит пацієнта до сімейного лікаря закладено 50 копійок. На допомогу пацієнтові в травмпункті закладено 2 гривні.
У реанімаційному відділенні необхідно приблизно півтори тисячі гривень на добу, бюджет обіцяє лише 58. У рази менше, ніж необхідно, отримає на медикаменти міська лікарня швидкої допомоги, відділення невідкладної медицини, служба швидкої допомоги і т.д.
Джерело також повідомило, що на медикаменти та перев'язувальні матеріали заплановано всього 183 млн грн, а якщо виходити з нормативів, затверджених Міністерством охорони здоров'я, Києву необхідно у вісім разів більше.
Як раніше повідомлялося, на один виклик бригад швидкої медичної допомоги замість 6 грн передбачено 36 грн. З бюджету Києва на первинну медичну допомогу виділили 47 мільйонів гривень.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас