Fitch знизило рейтинги провідних іспанських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинги провідних іспанських банків

Казна та Політика
236
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинги провідних іспанських банків, йдеться в повідомленні агентства. Зокрема, рейтингові дії торкнулися Santander і Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), що володіють широкою мережею відділень по всій Латинській Америці.
Так, довгостроковий кредитний рейтинг дефолту емітента (IDR) Santander знижений на два щаблі до A з AA-, рейтинг BBVA - на один щабель - до A з A+. Прогнози по всіх рейтингах "негативні".
Рейтингові рішення були прийняті з урахуванням тісної залежності банківського сектора від загального стану економіки країни.
"Зниження рейтингу Іспанії вказує на нездатність країни підтримувати на плаву найбільші фінансових інститути. Банки, як правило, володіють великими портфелями внутрішнього державного боргу, тобто прибутковість і якість активів найбільше піддаються впливу негативних макроекономічних і ринкових тенденцій. Тим не менш, Fitch очікує, що іспанська влада продовжуватиме виявляти високу готовність надати підтримку банківським установам", - йшлося в повідомленні агентства.
Напередодні міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) знизило рейтинги відразу 15 ключових іспанських банків, включаючи Santander. Аналогічно, провідною передумовою для перегляду рейтингів іспанських фінансових інститутів стало зниження довгострокового і короткострокового суверенних рейтингів Іспанії, розпочате агентством 13 січня 2012 р.
27 січня 2012 р. Fitch заявило про зниження суверенного кредитного рейтингу відразу п'яти країн Євросоюзу. Зокрема, рейтинг Іспанії був знижений до рівня А з АА-, Бельгії - до АА з АА+, Італії - А- з А+, Республіки Кіпр - до ВВВ- з ВВВ, Словенії - до А з АА-.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас