Єврогрупа в середу може відмовити в фіндопомоги Греції через позицію ФРН і Нідерландів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврогрупа в середу може відмовити в фіндопомоги Греції через позицію ФРН і Нідерландів

Казна та Політика
669
Європейські політики можуть не прийняти рішення про розблокування другого пакету фінансової допомоги Греції у розмірі 130 млрд євро на засіданні Єврогрупи в середу через позицію влади Німеччини та Нідерландів, повідомляє британське бізнес-видання The Financial Times з посиланням на джерела в політичних колах єврозони.
Грецькі парламентарі в ніч на понеділок схвалили середньострокову економічну програму, яка передбачає жорстку бюджетну економію, в тому числі скорочення зарплат і пенсій. Ця програма є умовою надання пакету допомоги ЄС і МВФ в обсязі 130 млрд євро. Раніше країні був наданий пакет фіндопомоги у розмірі 110 млрд євро.
Влада ЄС в понеділок офіційно схвалила рішення грецького парламенту, проте джерела видання відзначають, що Німеччина та Нідерланди все ще критично налаштовані в питанні надання Греції чергового пакета кредитів.
За інформацією The Financial Times, основне рішення з грецького питання буде прийматися на зустрічі робочої групи міністрів фінансів єврозони, проведення якої призначено на вівторок. Один зі співрозмовників видання в цьому зв'язку зазначив, що європолітики підготували "список з декількох пунктів" - вимог, з якими влада Греції має погодитися для того, щоб Єврогрупа в середу винесла остаточне рішення щодо другого пакету фінансової допомоги обтяженої боргами країні.
Зокрема, влада ЄС збирається вимагати від Греції прояснити, як саме вона збирається здійснювати прийняті раніше заходи економії, а також гарантувати, що політики країни не відмовляться від проведення реформ, повідомили виданню джерела в політичних колах єврозони.
Ще однією важливою частиною фінансової допомоги Греції стане програма часткового списання боргів країни приватними інвесторами. Грецькі політики також схвалили її, тепер країна повинна до 17 лютого подати інвесторам остаточну формальну пропозицію.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас