Держборг Греції спишуть у березні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держборг Греції спишуть у березні

Казна та Політика
375
Часткова реструктуризація держборгу Греції шляхом придбання держоблігацій приватними інвесторами буде проведена в березні, розповів агентству Reuters прес-секретар грецького уряду. Він підтвердив, що в квітні в країні відбудуться вибори, пише BFM.ru.
За даними джерел агентства, наближених до переговорів Афін з Брюсселем, остаточна домовленість щодо облігацій буде прийнята після зборів єврогрупи щодо Греції. Очікується, що приватні інвестори спишуть 70% боргу країни. Середня відсоткова ставка намічена на рівні 3,5%. Прес-секретар Мінфіну Німеччини раніше повідомляла, що єврогрупа вже ознайомлена із запланованим показником ставки. Планується, що офіційно про її розмір буде оголошено на засіданні єврогрупи 15 лютого. Саме вона повинна вирішити, чи надавати Афінам фінансову допомогу у розмірі 130 млрд євро.
Раніше ЗМІ повідомляли, що прибутковість може коливатися в діапазоні від 4% до 5% річних.
12 лютого парламент Греції схвалив законопроект про реформи, які передбачають проведення непопулярних в країні скорочень зарплат, пенсій та інших держвидатків. Число робочих місць в держсекторі має зменшитися до 15 тисяч.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас