Девальваційний прибуток звільнено в Білорусі від оподаткування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Девальваційний прибуток звільнено в Білорусі від оподаткування

Казна та Політика
329
Прибуток білоруських комерційних організацій, що виник в результаті девальвації національної валюти, не буде обкладатися податком, випливає з постанови уряду республіки № 126 від 7 лютого, опублікованої на національному правовому інтернет-порталі.
У 2011 році білоруський рубль був девальвований двічі - на 56% і 54%. Це істотно позначилося на прибутку багатьох підприємств, перерахованому на білоруські рублі.
Відповідно до документа підприємства можуть відносити різницю, що виникає при переоцінці майна і зобов'язань в іноземній валюті, "до дебіторської заборгованості за відвантажені товари, виконані роботи, надані послуги, за авансами, виданими постачальникам і підрядчикам на придбання сировини, матеріалів, товарів, робіт, послуг, на доходи (витрати) майбутніх періодів і списувати на позареалізаційні доходи (витрати), що враховуються при оподаткуванні, у порядку та в строки, встановлені керівником організації, але не пізніше 31 грудня 2014 року".
Таке ж право підприємства отримали "за кредиторською заборгованістю за розрахунками з постачальниками та підрядниками за сировину, матеріали, товари, виконані роботи, надані послуги, а також за кредитами, позиками та відсотками за ними, авансами, отриманими від покупців і замовників" , - різницю від переоцінки можна відносити на доходи (витрати) майбутніх періодів. Доходи можна списувати на позареалізаційні доходи (витрати), що враховуються при оподаткуванні, у порядку та в строки, встановлені керівником організації, але не пізніше 31 грудня 2014-го.
Крім того, не буде враховуватися переоцінка в білоруських рублях валютного еквівалента за коштами, що є внеском власника майна (засновника, учасника) в статутний фонд організації, на збільшення або зменшення резервного фонду.
Постанова поширюється на відносини, що виникли з 24 травня 2011 року.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас