Клюєв вважає, що виходити з "тіні" бізнесу повинно бути вигідно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв вважає, що виходити з "тіні" бізнесу повинно бути вигідно

Казна та Політика
778
Виходити з "тіні" для бізнесу має бути вигідно.
Таку думку висловив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв.
Як повідомили в прес-службі Клюєва, він підкреслив, що успіх детінізації економіки буде полягати не стільки в силових методах, скільки в заходах щодо зниження регуляторного навантаження на приватний сектор, продовженні мінімізації бюрократичних процедур, які стосуються підприємницької діяльності.
За його словами, мова йде не тільки про мораторій на податкові перевірки малого і середнього бізнесу, який продовжено і в 2012 році, мова йде про поступове зниження загальної кількості податкових перевірок. Впровадження аналітичних методів пошуку суб'єктів тіньової економіки дозволяє знаходити порушників закону без зайвих витрат часу і нервів сумлінних платників податків.
"Впровадження правил і процедур, а також методів діяльності перевіряючих і контролюючих органів, які повинні мінімізувати контакти з підприємцями, дозволить не тільки спростити життя бізнесу, а й зменшить корупційний тиск. Це стосується всіх напрямків дерегуляції економіки", - заявив Клюєв.
Крім того, за його словами, вже сьогодні спрощуються багато процедур. Наприклад, терміни отримання довідок в податковій службі в середньому скорочені втричі.
Перший віце-прем'єр також нагадав, що Податковий кодекс передбачає не тільки поступове зниження основних податків, а й податкові пільги для підприємств, що реалізують енергоефективні проекти. Він закликав вітчизняних підприємців активніше користуватися цими інструментами.
У прес-службі Клюєва також нагадали, що кількість платежів з податків і зборів в Україні скорочено з 135 до 24.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас