Голова податкової: У тіні сьогодні 30% економіки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова податкової: У тіні сьогодні 30% економіки України

Казна та Політика
786
Глава Державної податкової служби Олександр Клименко оптимістично оцінює частку тіньової економіки України: на його думку, вона складає близько 30%.
Таку думку Клименко висловив в інтерв'ю ZN.UA. Зокрема на запитання, чи знає він, що президенту було подано закритий звіт про те, що близько 70% української економіки сьогодні в тіні, Клименко заявив, що це "явно завищена цифра".
"Я вважаю, що в тіні близько 30% економіки. Можливо, і менше. В залежності від галузей", - висловив він свою оцінку.
На заперечення про те, що "тінь" порівнянна, принаймні, з легальним виробництвом, Клименко заявив наступне: "Якщо людина зламала руку, то які б ліки їй не виписували, потрібен час, щоб перелом зрісся. Ми ці проблеми бачимо. І ми їх системно вирішуємо: вводячи карту тіньового сектора, перекриваючи моменти легалізації та виявляючи організаторів. Але на це потрібен час. Так, ми визнаємо масштаб проблеми і вдячні за привернення уваги до неї і об'єктивну інформацію".
Як повідомлялося, за розрахунками Мінекономіки, обсяг тіньової економіки в Україні останні п'ять років перебуває в діапазоні від 28 до 39% ВВП. Згідно з розрахунками Національного інституту стратегічних досліджень (НІСД), рівень тіньової економіки в Україні становить 52,8%.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас