Вінницяобленерго віддали Григоришину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вінницяобленерго віддали Григоришину

Фондовий ринок
906
ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО, підконтрольне бізнесмену Костянтину Григоришину) перемогло в конкурсі з приватизації 50% акцій обласної енергопостачальної компанії "Вінницяобленерго".
Спочатку ЛЕО запропонувало за пакет 167,75 млн грн, його конкурент ТОВ "ВС Енерджі Інтернешнл Україна" - 167,8 млн грн (стартова ціна акцій була встановлена ФДМ на рівні 167,65 млн грн).
Під час торгів учасники зробили п'ять кроків. У результаті ЛЕО погодилося на ціну 176,2 млн грн, VS Energy не стала пропонувати велику суму за акції "Вінницяобленерго", і ФДМ визнав перемогу ЛЕО.
Як повідомлялося, ФДМ усунув ПАТ "Львівобленерго" від конкурсу з приватизації 50% "Вінницяобленерго" посилаючись на протест Генеральної прокуратури України. У свою чергу, "Львівобленерго" звинуватило Фонд у спробах провести приватизацію упереджено і в інтересах одного з учасників.
Перша спроба проведення конкурсу з приватизації 50% "Вінницяобленерго" 3 лютого була зірвана через відсутність кворуму в конкурсній комісії.
НАК "Енергетична компанія України" належить 25% акцій обленерго, Garensia Enterprises Limited (Кіпр) - 20,3% акцій.
"Вінницяобленерго" експлуатує розподільні електричні мережі на території Вінницької області та надає послуги з транспортування та постачання електроенергії споживачам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас