Бернанке: Складна ситуація в секторі нерухомості США перешкоджає зростанню економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Складна ситуація в секторі нерухомості США перешкоджає зростанню економіки

Казна та Політика
426
Влада США намагається допомогти домовласникам, що зазнають труднощі з виплатою іпотеки або стоять на межі банкрутства, однак цих заходів поки недостатньо для істотного поліпшення ситуації в секторі нерухомості, яке перешкоджає прискоренню темпів відновлення економіки і загрожує її подальшому зростанню. Про це заявив глава Федрезерву Бен Бернанке під час засідання Національної асоціації будівельників житла (National Association of Homebuilders).
"Допомога домовласникам дуже важлива, але, на жаль, уникнути вилучення нерухомості банками в деяких випадках не вдасться. З урахуванням слабкого зростання економіки і високого рівня безробіття деякі громадяни просто не зможуть дозволити собі щомісячні іпотечні платежі, навіть якщо ставка за кредитами буде різко знижена", - відзначає Бернанке.
За даними його відомства, на даний момент в США налічується близько 2 млн порожніх або виставлених на продаж будинків. 30% всіх продажів нерухомості припадають на будинки, раніше вилучені через нездатність власників погашати кредит. При цьому ФРС прогнозує збільшення частки такої нерухомості приблизно на 1 млн будинків щорічно протягом найближчих кількох років.
Для поліпшення ситуації на ринку, як вважає Бернанке, потрібно пом'якшити умови для громадян, які вперше купують нерухомість. "Ті американці, хто купує будинок вперше в житті, становлять важливу частку від загального числа громадян, купують нерухомість. Зменшення їх числа, особливо молодих людей у віці від 29 до 34 років, робить негативний вплив на ринок - ціни на будинки падають, а забудовники зменшують обсяги будівництва", - додав Бернанке.
Труднощі у зв'язку з високими процентними ставками відчувають навіть ті американці, які зберігають високу платоспроможність в поточних умовах. "Проблему високих ставок (за іпотекою) неможливо вирішити швидко і легко. Організації-кредитори намагаються діяти обережно на тлі складної економічної обстановки, що перешкоджає стабілізації сектора нерухомості і зростання числа кредитів", - говорить глава Федрезерву.
Під час виступу чиновник згадав про те, що падіння продажів житлової нерухомості та виданих іпотечних кредитів призвело до зростання попиту на послуги по здачі житла в оренду. "Ціни на знімне житло зараз найнижчі за останні вісім років. Не дивно, що його частка на ринку зростає, як і обсяги будівництва такої нерухомості", - сказав Бернанке.
"Нам необхідно проводити таку політику, яка допоможе "поставити сектор нерухомості "на ноги". Упевнений, вона принесе свої плоди не відразу, але виявиться ефективною в довгостроковій перспективі", - уклав глава Федрезерву.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас